Kočičí krmivo všeho druhu

Vzpomínám si, že kočičí kariéru jsem po trapném omylu s nějakým jedovatým whiskasem nebo podobným hnusem zahájila granulemi Acana. Kvalitní, levné, dostupné, kočkami dobře přijímané. Po nějaké době se nám však omrzely a bylo třeba najít alternativy. Kritériem pro výběr je vždy složení (na prvním místě MUSÍ být maso) a cena (okolo 100 Kč za kilo mi přijde adekvátní). Tak se u nás vystřídaly Trainer, Arden Grange, Leonardo (kočky špatně trávily), First Mate (přestalo se k nám dovážet), Bozita, Porta21, a v menších ochutnávacích dávkách i jiná (Feline Caviar, předražené Hills či Royal Canine atd.). Nemá smysl vypisovat, co bude vašim kočkám chutnat. To neví nikdo. Neví to ani ony. Koupíte jim vzorek ke schválení, ony kývnou, přivlečete tedy domů desetikilový pytel a ony na vás pohlédnou s výrazem „tohle nemyslíš vážně“ nebo „mám se vyzvracet tady nebo kousek vedle?“, případně „jak chceš, pojdu tedy hlady“. Takže doporučuju krmiva střídat, hledět na to, abyste do koček necpali chemií obarvené přesolené obilí a aby měly k dispozici čistou vodu (a pily ji).

Je jasné, že krmit se celý život sucharem není žádné terno. Pokud na to máte energii, nastudujte si něco o stravování pod zkratkou BARF (Bone and Raw Food). Měla jsem na mysli energii na uvedení barfu do praxe, nikoli na hledání informací. Já takovou energii nemám, jsem od přírody líná a většinu času přemýšlím, jak si život usnadnit. Pokud jste na tom podobně, dejte si práci s hledáním kvalitních průmyslových krmiv a neomezuje-li vás ve výběru zdravotní stav kočiček, dopřejte jim občas i nějakou konzervu, kapsičku či jinou potravu obsahující tekutiny. Stále nezapomínejte studovat složení na obalech. Čím více masa, tím víc adidas! Čím víc barev, tím víc jed. Samozřejmě existuje též opravdové maso, buď syrové, kočkám k podání nejlépe přemražené, nebo tepelně upravené. Takové pečené kuře (nekořeněné!), to je lahůdka! A nejlépe prý chutná ukradené z pekáče!

Příspěvek byl publikován v rubrice Testujeme se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *